Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Hurmaavat pöksyt

Kävin kuolaamassa nellyllä hunkydoryn ihania vaatteita, vanhempi tytär kuulemma on jo ottanut varas lähdön ja kirjoittanut pukille. Aikani ihailtua ihania vaatteita ajattelin minäkin ottaa ja kirjoittaa pukille, oon han miekin ollut kiltti! 
Meillä pukki käy joka joulukuu parvekkeelta hakemassa tyttöjen kirjeet, laitan omani joukkoon, jos vaikka onnistais ;)

Minulla on jo kyllä parit vahapintaiset pöksyt, mutta ei ihan tälläisiä...Kivat!
         Mutta näistä tykkäsinkin paljon, ihanat tekonahkapökät!

Mutta... taidan kuitenkin jättää nämä pukin listasta pois vaikka ihaania onkin, mutta ihania on myös vain ihan kiva vain katsellakkin.

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tukan jatke

Minulla on lähes aina ollut pitkät hiukset. Keväällä menin kampaajalle ja leikkasin lyhyen mallin. Hiuksia leikattiin lähes kaksi tuntia ja malli ei vieläkään ollut valmis ja loppujen lopuksi se jäi liian paksuksi päältä. Malliin kuin olisi pitänyt vähän enemmän ohentaa sitä tukkaa. Minulla on todella paksu tukka ja kaikki lyhyet mallit eivät siihen edes sovikkaan. Lyhyissä hiuksissa on se huono puoli, että niitä saa olla laittamassa kaiken aikaa. Pitkissä hiuksissa oli se helppous, että ponnarille vaan ja menoksi, ei tarvinnut miettiä mihin suuntaan ne sojottavat. Hiukset ovat onneksi jo kasvaneet sen kymmenen senttiä ja ne saa jopa kiinni. Löysin lähes hiusteni värisen karva ponnarin, jonka heitän tukkaan, enkä mieti mihin suuntaan se nyt sojottaa ja odotan, että pituutta tulisi hieman lisää ;)


syksyn väriloistoa

Yöllä tais käydä pakkasen puolella. Aamulla oli kipakan kylmä sää, pellotkin olivat ihan kohmeessa. Värikkäät lehdet peittävät vihreän nurmikon ja puut näyttävät alastomilta. Linnut lentävät taivaalla suuressa parvessa kohti etelän lämpöä. Valmistautuminen talveen näkyy myös luonnossa ja eläimissä, toiset keräävät talvi varastoonsa ruokaa. Vihreät lehdet ovat huomenna ruskeanpunaiset kunnes, syystuuli vie ne mennessään.
 Sää on vaihtanut yllättäen vaihdetta, talvi taitaa pian saapua.
Takkikin on vaihtunut paksummaksi ja sukat villaisimmiksi.






Suklaapaloja koemaistajalle ♥

Olenkin täällä hehkuttanut vanhemman tyttären leipomuksista ennenkin, varmaan sen sata kertaa ;) No joka tapauksessa hehkutus jatkuu, eilen sain olla koemaistajana mokkaruutujen valmistuessa. Tytär leipoi ekaa kertaa mokkapaloja ja täyttyy todeta, että onnistui kyllä todella hyvin. Olen ajatellut, että pitäisi hieman rajoittaa tätä herkkujen syöntiä, mutta toisaalta, kun toinen niin innoissaan opettelee leipomaan kaikenlaista niin antaa tehdä vain, sitten hän sitä oppii ja varmaan tulee aika jolloin on "parempaa" tekemistä ja mamma ei saa enää toimia koemaistajana. Siis nyt pitää syödä takautuvasti!



               Miten sinun alkuviikko on käynnistynyt?

maanantai 23. syyskuuta 2013

koteloriipus

Kävin varaamassa pöydän kirpparilta ja aikani kuluksi kiertelin pöytiä ja vastaan tuli pöytä, jossa oli paljon erilaisia lävistyskoruja myynnissä. Pöydässä penkoessani löysin rasian jossa oli useampi koru, rasialla oli hintaa pari euroa ja rapiat päälle. Kotiin päästyäni, aloin tutkimaan rasian sisältöä. Rasiassa oli lähes kaikki riipukset hopeisia ja joukosta löytyi hevos medaljonki, joka oli tyttöjen mieleen. Korujen seasta löytyi myös ihana vanha hopeinen medaljonki, ja aikani kikkailtua sain sen auki. Medaljongin sisällä oli vanha lapsen kuva. Riipus oli todella suloinen ja tarkoitus olisi se puhdistaa. Ihania pieniä aarteita, joita rakastan tutkia ♥




tähtiä näkyvissä

Menöö jo liian pitkälle tuo sun tähteily, heh heh. Juu, niin kuulin eilen kun tuunasin tuon mustan kangaskassin ja yhden paidan. Minulla on erivärisiä nahan paloja kaapin katköissä ja tähän käytin antiikin ruskeaa väriä ja tein ensin pienemmän tähti kaavan ja vielä isommankin, josta tein vanhemman tytön paitaan mustan ison tähden. Olisin ehkäpä sittenkin halunnut vähän isomman tähden kuvan tähän paitaan..


                                  Mainiota maanantaita ♥

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ihaana Hello Kitty ♥

Nuorempi tyttö tykkää kovasti hello kittystä. Välillä oli aika, jolloin kaikissa vaatteissa piti olla hk kuva, muuten ei ne olleet hyvät päällä. Nykyään vaatteeksi käy muutkin, onneksi. Perjantaina mummi muisti neitiä hello kitty paketilla, jossa oli kaksi paitaa ja ihana raidallinen mekko. Raidallinen mekko olikin tosi söpö, takana on pieni vetoketju, edessä oleva hello kittyn kuva tuntuu hieman nahalta. Tämä menee talvellakin pitkähihaisen paidan päällä. 


 Jokin aika sitten ompelin tytölle kesäisen hello kitty kassin, tästä on pidetty paljon ja se rupeaa olemaankin jo pesun tarpeessa.



Omenoita on vielä aika paljon ja eilen kokeilin leipoa toisella ohjeella piirakkaa, pohjasta tuli aika paksu ja päälle laitettiin omenanviipaleet riviin ja niiden päälle ripaus sokeria ja kanelia. Maituvaa tuli.


                                  Leppoisaa sunnuntaita ♥

lauantai 21. syyskuuta 2013

Pöllö päässä ja vattuleivosta

Lauantaiksi on jo kalenterikin kerinnyt kääntyä. Eilinen päivä menikin hujauksessa ohitse. Tytöillä oli illalla jättinyttärit ja kuskaisinkin autollisen tyttöjä nyyttäreille. Nyyttäreiden jälkeen oli väsynyttä porukkaa. Tyttöjen ollessa nyttäreillä herkuttelimme mieheni kanssa kotosalla vadelmaleivoksilla ja olipa meilläkin namusia kipossa, jotka sitten hävisivät aika nopeasti kun nyyttäri porukka kotiutui.




Nuorempi tyttöni toivoi pöllöpipoa, tälläinen pöllöpää syntyi toiveiden pohjalta. Pipo on valmispipo, ilman kuvaa. Tein pöllön kuvan kangas tilkuista ja aluksi tykättiinkin kovasti, mutta nyt toiveissa onkin jo ihan muuta.



                             Ihanaa lauantaita  ♥

perjantai 20. syyskuuta 2013

Piloolle menöö sanoo mies!

Tässä joku aika sitten postasin niiteistä, joista meinasin tehdä tähden mustaan laukkuun. Niitit ovat nyt sitten niitattuna, muutama yhdessä "farkku"paidassa ja yhdet vahapintaiset farkutkin saivat niitit etu taskujen reunaan. Laitoin farkkujen taka taskuihinkin niitit jo mutta, mies sanoi hädissään, että kaikki tuolit menevät piloolle kun niille takapuoles isket, joten niitit lähtivät takapuolesta sit pois. En mie nyt rupia seisomaan ruokapöyräs, jos on väärät pöksyt jalas jotka raastavat tuolit koloolle. Mies oli sitä mieltä, et nyt menöö kuuleksää ihan piloolle kaik sun rätit... no iteppähän mie niillä niittisillä räteillä nyt jourun kulkemahan ;)
Tänä syksynä vaatteissa keikkuvat erilaiset vetoketjut ja niitit, ja tähtineuleita pursuaa joka näyteikkuna täynnä ja tähtihuivit ovet edelleen kovasti suosittuja. Minun  täti  tähtihuivi on viimesyksyn perua, mutta lämmittää yhtä mukavasti vieläkin. Komeroosta kaivoin vielä syksyn menoon sopivan nahkasen rätin, josta tykkähänkin kovaasti.




Nyt taitavat hevoosetkin nauraa, mun niitatuille räteille ;)
mutta näillä mennähän ja kovaa :)

torstai 19. syyskuuta 2013

Terhoista tehtyä

Tänään oli tytöillä koulukavereita koulun jälkeen kylässä. Isommat tekivät omia "isompien" juttuja ja ekaluokkalaisten kanssa touhuttiin monenlaista. Kävimme hoitamassa Perry ponia, joka onkin aika vekkuli, mutta osaa käyttäytyä lasten kanssa mallillisesti. Perry saikin nauttia harjauksesta ja haleista. Tytöt innostuivat tammen terhoista, nähtyään vanhan kynttelikön kaapin katköissä. Kynttelikön olen tuunannut joskus vuosia sitten, pajukranssi on tehty kynttelikön ympärille ja tammenterhot kiertävät nauhana kynttelikössä. Tammenterho nauhoja roikkuu myös kyntteliköstä. Meidän pihassa on iso vanha tammi, joka onkin tänä syksynä jo pudottanut muutamia terhoja ja tytöt keräsivät niitä innoissaan, niistä syntyy ensi kerralla kaulakorut. Huomenna illalla olisi tiedossa tytöillä JÄTTINYYTTÄRIT, johonka on sisäänpääsy maksuna karkkipussi. Nyyttäreissä on paljon ohjelmaa tiedossa mm. törmäystyynyt, kasvomaalausta, karkinarvausta ja muuta mukavaa. Mukava tapahtuma siis tiedossa, ei taida aikuiset päästä sisälle vaikka olisi megapussi mököä mukana...




                                                    Mitä näistä voisi tehdä?



                              On monenmoista kokoa ja väritkin ovat kahdenlaiset...



                                                   Mitä jos tehtäisiin helmet?



Terhot muuttavat värinsä ruskeiksi vanhetessaan.


                         Oravan herkkupöytä katettuna puuhun.

Helmipoika ♥

Nuorempi tytär toivoi minulta, että teksisin avaimenperän reppuun ja se pitäisi olla puisista helmistä tehty.
Avaimenperä syntyi erivärisistä puisista helmistä ja hahmoksi tuli helmipoika, pojalla oli myös kaulahuivi kaulassa jonka tein kankaasta, mutta se ei kuulemma sopinut kaljulle pojalle.  Pitäänee vissiin nyt suunnitella pojalle sitten jonkin näköinen tupee, jotta saatais se huivikin kaulaan, syksyssä kun jo mennään ;)


pitsinauhaa ja kartonkia

Tänään askartelin aikani ratoksi uuden neulatyynyn. Flunssa vieläkin kiusaa, mutta panadolilla saa hieman vauhtia ja virtaa ja olokin on "melkein" terve. Neulatyyny syntyi jälleen kerran tonnikala purkista, purkin reunaan liimasin palan kartonkia ja yläreunaan pitsinauhaa. Neulatyyny sai kaverikseen kynäpurkin, joka on tuunattu vanhasta lasten kynäpurkista. Näitä on nopea ja helppo valmistaa, mutta mitäpä niillä sadalla neulatyynyllä sitten tekisi?


                         Voiko enää vinompia nuppineuloja ollakkaan?

Poju poika

Meidän "pieni" koiranpentu rupeaa olemaan aikas isoota kokoa, eilen katselin eteisen naulakon päältä talvimyssyjä ja Poju tuli vierelle seisomaan, oloni tuntuikin aika pienelle pojun vieressä.
Poju ylettyy eteisen naulakon hyllyn päälle ja hoksasi sitten itsekkin, että täältähän löytyy kaikkea mukavaa ties vaikka tarvis itsekkin talvilakkia. Täytynee vissiin tyhjätä sekin hyllyn päällinen. Pojulla tosin on nyt ollut muuta mielessä kun talvimyssyt, meidän molemmilla nartuilla on yhtä aikaa juoksut ja niiden kanssa taitaisi olla mukava päästä peuhaamaan. 


keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ihahnaa ♥

                 Tervetuloo uudelle lukijalle ♥


Retkeilijän ihmeelliset asiat

Täällä ei ole jäätelön syönti auttanut sitkeään flunssaan, onkohan sitä sittenkin tullut syötyä liian vähän? Eilinen päivä menikin sohvaa lämmittäessä viltti korvilla. Nuorempi tytär oli isänsä kanssa jännällä pyöräretkellä kamera mukanaan. Kotiin tultuaan hän esitteli kamerasta hurjia kuvia reissusta, tie oli rikki! melkein siis poikki. Tiellä vaelteli valtava, ainakin maailman pisin kastemato. Kyllä maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, kun osaa oikein oivaltaa ja lapsen silmillä ne kaikkein pienimmätkin asiat, saavat ihan eri merkityksen.





sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Jemma ja jädee

Flunssaan ja kurkkukipuun parasta lääkettä taitaa olla kylmä jäätelö. Jäätelöä pitää syödä vähintään kaksi litraa, mukaan pitää ehdottomasti laittaa pala suklaata tai suklaa kastiketta kunnon kulaus. Lääkeannos olisi tehokkaampi, jos joukossa olisi muutama keksi. Toista tämä niin monta kertaa, kunnes kurkkukipu on ohitse.
Tulostan tämän miehelleni ja toivon, että kauppareissulla hän kantaa minulle kassillisen herkkuja, olenhan sentään kipeä. Taitaa jäädä tältä osin haaveeksi. 


Minulla on tälläinen pieni muumipeikko purkki, joka sisältää namusia. Muutama suklaa patukka sielä on tainnut asua.( Pitäähän mammallakin olla oma karkkipäivä, silloin kuin se haluaa). Nuorempi tyttäreni oli niin onnesta soikeena, kun se löysi tämän yöpöydältäni. Tämä oli kuulemma hänelle ja siskolleen ja niin meni mun patukat jakoon ;) 


                          Sain sentään pitää rasian itselläni...

lauantai 14. syyskuuta 2013

Valkosipulia ja omena monsterit

Tämä päivä on jotenkin mennyt sumussa huonojen unien takia. Miehellä oli koko yön kauhea hammassärky, johon ei tuntunut auttavan mikään. Mies ravaili ylä- ja alakerran väliä, kävi polilla ja lähti aamulla särkypäivystykseen. Aamulla noustessa tuntui, ettei ole tullut nukuttua ollenkaan ja oma olokin tuntui väsyneeltä ja flunssaiselta. Tänään tein pizzaa ja päälle laitoin valkosipulia flunssan karkotteeksi. 




Jälkkäriksi tein lusikkaleipiä ja keksien ollessa valmiina huomasin, että niiden väliin ei nyt sitten olekkaan marmeladia tai muuta täytettä. No keksit syödään sitten ilman täytteitä ja laitetaan tämäkin väsymyksen piikkiin, niin kuin se että meinasin viedä tytöt aamulla kouluun. 




Tämä päivä onkin mennyt puoli vaihteella eteenpäin ja onneksi tälle päivälle ei ollut mitään extra hommaa. Eilen vuolin kaviot ja uuden koira-aitauksen teko on kesken, mutta se homma ei karkaa vaikka lepopäivä onkin. Löysin muuten jokin aika sitten ihanan Zaran paidan syksyyn. 



Yläosa on neulemainen ja alaosa on läpikuultavaa kangasta, edessä on vetoketju ja hihoissa niittinapit, samalla reissulla katselin ihanaa tähtivilttiä joka oli puoliksi silkkiä. Viltti oli tosi ihana ja laadukkaan tuntuinen, mutta jäin miettimään käytännöllisyyttä, koska vilttiä ei suositeltu pestä ollenkaan. Ostappa nyt sellainen tähän taloon, jossa kaakaot kaatuu sohvalle ja koira pyyhkii kuonoaan sohvan reunaan. 

Nuorempi tytär leikki tänään ulkosalla ja menin katsomaan kuistille mitä neiti puuhailee, sielä hän valmisti hurjia omena monstereita. Nämä olivat vielä kuulemma kaikenlisäksi myrkyllisiä!



 Omena monsteri oli saanut tammenterhoista kunnon silmät.