Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Louhos ja arvoitus

Eilen iltasella lähdimme ajelulle. Ajattelimme käydä paikassa, jossa olemme joskus uineet. Viimeksi kun menimme paikkaan uikkarit kainalossa sielä kurnutti vain pari sammakkoa kahdenkymmenen sentin lätäkössä. Paikka on vanha louhos ja sielä oli alettu louhia uudelleen. Eilen kuitenkin vastassa oli valtavat louhitut murskekasat ja louhos oli jälleen täyttynyt vedestä. Paikassa on aluksi aika matalaa, mutta kovin kauas ei tarvitse mennä, kun onkin jo todella syvää. Paikassa on aina ollut ihanan lämmin ja kirkas vesi, sinne on myös istutettu kaloja, joita ei enää kyllä ollut. 



Kun olimme paikassa uimassa, taitaa olla pari kolme vuotta sitten...
Valtavalta kalliolta hyppeli nuoria veteen, oli kyllä hurjan näköistä touhua.


Kiveä löytyi kaiken kokoista ja näköistä.


 Valtavia kasoja oli kaikkialla.


Hyvää liikuntaa kiipeillä ylös ja alas...


Sitkeästi sitä kasvetaan vain, vaikka koti onkin haastava paikka.
Kovasti murskeen alta kasvillisuus kukoisti.

Ja hei arvoitus lopuksi. Tämän löysi nuorimmainen tyttäreni eilen hevosaitauksesta. Tämä näyttää jalalle, mutta ei ole sellainen ;) vaan on rautaa ja näyttää jollokkin polkimelle? Tiedätkö mikä kapistus on kyseessä?



Sekä huomenna päättyy Riviera Maisonin arvonta, vielä kerkeää osallistua!   http://eijuliin.blogspot.fi/2014/05/ps-1-vee-ja-loistavat-kansiot.html#comment-form


tiistai 24. kesäkuuta 2014

reikäpää ja varas varis

Meidän Pekolla on taas reikä päässä, uuden punkin poiston jälkeen. Tämä oli jo toinen punkki tänä kesänä joka tarrautui lähes samaan kohtaan päätä kiinni. Aamulla Pekko ei meinannut saada toista silmäänsä auki, sen verran oli purema kohta turvoksissa. Eläinlääkäri sanoikin, että turvotus voi kestää jopa kuukauden. Käärmeiden tilalle on tainnut tulla punkit, tähän mennessä ei ole ainuttakaan käärmettä näkynyt. No ei sillä, että niitä ikävä olisi, mutta ihmettelenpä vain mihin ovat hävinneet? Punkit aiheuttavat kyllä valtavasti vakavia tauteja. Meidän kasvatti koiramme sokeutui punkin pureman jälkeen. Joka päivä saa käydä valtavan punkki syynäyksen läpi. Veljeni pojalla oli pienenä punkki korvassa ja oli ihan hitokseen hankala kuulemma se sieltä poistella. Yäk...


Toivonpa, ettei tulehtumaan alkaisi, nyt kyllä punoitus ja turvoitus on sen verran lakannut. Että ehkäpä ei.

Aamuheiniä viedessäni kentän vieressä olevasta puusta kuului kauheaa mekkalaa. Mekkalan päästivät linnut ja menin katsomaan mikä sielä on hätänä, samassa varis lähti rastaan pesästä tiputtaen rastaan poikasen maahan. Poikanen oli päästään nokittu ihan koloille ja se oli kuollut.  Meidän pikkuneiti itki ja halusi haudata pienen poikasen. Kauhea kohtalo pikkuiselle :(
Rastaan poikasia on myös tässä isossa koivussa, joka on ihan koiratarhan vieressä ja tänään ne pikkuiset hyppäsivät porukalla pesestä. Poikaset eivät vielä lentää osaa, mutta juoksevat joka puolella ja emo käy niitä ruokkimassa. Koiria saa vain nyt pitää silmällä, kun Nita ei näytä kovin hellyttäviä merkkejä niitä kohtaan.


Onkos teidän pihaan pesitty?

crocs ja ale ostos

Tilasin Crocsin verkkokaupasta kuukausi sitten beach line boat kengät, jotka olivat siniset valkoisin pohjin. Kengät olivat kuin purkkarit ja näyttivät hyvälle, mutta eivät istuneet jalkaani hyvin. Palautukseenhan ne lähti. Minulla on tallisaappaina crocsin kumisappaat ja ne ovat maailman hiostavimmat, ainut hyvä puoli on se etteivät ne heti saumoista ala vuotamaan. Olen kumisaappaiden suurkuluttaja, vuodessa menee useampi pari. Asiaan ei ole vaikuttanut yhtään se, että on ostanut ns. parempia kumisappaita, samanlailla ne nokiat on vuotanut. Crocseista vielä, minulla on kankaiset ns. balleriinat joista kyllä pidän, värinä valkoinen on vaan turhan arka. Onko sinulla lempi kesäkenkiä?


Maitokaupasta ( halpa-hallista ) löysin alerekistä Sisters pointin viskoosi neuletakin 5e, ovh oli lähes 40e. Aika hyvä ale!
Samasta alehyllystä löysin myös farkut 12e. Väri oli tosi kiva ja mallista pidin myös. Yleensä alehyllystä
löytäessä kivoja juttuja, sopivat koot ovat loppu ja jäljellä on vain pieniä tai suuria. 


Nyt pitäänee lähteä ratsuttamaan hevosta, ettei vaan jää meinaamiseksi. 
Mukavaa alkavaa viikkoa sinne ♥

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kolme pientä hanhea... ja why me?

Marssi näin, aurinkoista niittyä eteen päin, koska matka oli pitkä niin, pyysivät ne mukaan yhden ison toverin... Juhannus meni rennosti kotosalla ollessa, tuli syötyä ne uudet perunat ja grillattua pihvit. Ulkosalla ei kovin paljoa tullut oleiltua, ilma oli ihan uskomattoman kylmä. Kesä takilla tuli kylmä. Eilen kylmän tuulen lisäksi satoi vettä ja kaivoin ompelu koneen esille pitkästä aikaa. Nämä neljä hanhea tuli ommeltua, siinä tekemisien välissä. Välillä pitää mennä tallille, viedä koiria ulos, ripustaa pyykkiä ja hommat keskeytyy sata kertaa. Valmista eilen kuitenkin tuli :)







Kasvimaalla raparperit ovat kasvaneet valtavasti ja tein jo ensimmäisen piirakan. Tämän mustikkapiirakan tein samalla ohjeella, pohjan vain tein tuplana ja päälle mustikkaa.



Mies aloitti herkkulakon ja meinaa laihtua 10kg ja haastoi minut mukaan.  ( why me) Tänään sohva ja lämmin viltti houkutteli enemmän, kuin lenkille lähtö tuuleen ja tuiskuun. Olen ihan huippu keksimään tekosyitä, ettei jotain tarvitsisi tehdä. Samalla kun mies lähti kuntoilemaan, kaivoin hyvän kirjan esille ja tulihan sitä maistettua pala suklaatakin. Voi kun tuli selkärangaton olo, kait sitä pitäis vetää ne verkkarit jalkaan ja hinata sielä peräs. Nyt on niin hottia treenata ja kuntoilla. Varsinkin niin, et muut näkee, hei kattokaa! näettekö te, et meen täs salille ja mulla on kulkaa uuret pöksytkin on oikeet juoksutrikoot. Sit voisin laittaa nettiin selfien, kun poljen perse ruvella kuntopyörää. Ai niin, se on jo ruvella..voi nyt en voi ainakaan polkea sitä pyörää, kattellaan syssymmällä.

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Miss Marc ja asuyhdistelmä

Pidän erittäin paljon Marc Jacobsonin laukuista, enemmän kuin Michael Korsista. Ostin jokin aika sitten ihanan merihenkisen laukun, Tote Miss Marc laukun. Laukku oli tietysti lapsellinen mieheni mielestä, niin kuin kaikki laukkuni. Mieheni on vähä niin kuin aloittanut alun perin laukku harrastukseni, ostamalla minulle ensimmäisen vuittonini yli kymmenen vuotta sitten. Ei varmasti olisi ostanut, jos olisi tiennyt mihin se johtaa ;) Siitähän se keräily alkoi...Asiasta takaisin, tämä kassi oli tilava sisältä ja ulkopuolinen kangas oli helposti puhdistettavaa materiaalia. Tänne on kiva pakata eväät ja lähteä rannalle varpaita uittamaan.




Sisältä löytyy myös vetoketju tasku, tärkeille tavaroille.


Sekä söpö Save the birds clutch.
Tämän ostin lähinnä meikkipussiksi, mutta voipa tätä käyttää
muuhunkin tarkoitukseen.


Vaatekomeroni on siinä pisteessä, että seinät räjähtävät. Tänään sieltä räjähtikin käsiini
eräs hame, jota en todellakaan tiennyt omistavani. Hame oli ajattoman musta ja sopivan pituinen.
Muistinkin ostamani Ted Bakerin paidan, joka sopisi täydellisesti yhteen hameen kanssa. 


Ja niin sopiikin, kiva löytö :)


Ihanaa juhannusta ♥


torstai 19. kesäkuuta 2014

Mitä likat duunaa

Meillä on ollut vanhimman tyttären paras ystävä yökylässä parin päivän ajan. Tytöt ovat puuhanneet kaikenlaista. Eilen olivat koko päivän kaupungilla shoppailemassa ja illalla hoitelivat hevosia. Saimme myös tuliaisia. Illalla mietimme mukavaa suolapalaa ja tytöt halusivat itse tehtyjä hampurilaisia. Tein pihvit itse ja sämpylät ovat kaupan valikoimaa. Täytteeksi jokainen sai laittaa mieleisensä. Voi vitsit, kun tytöt oli duunannut hyviä hampurilaisia!


Omaani laitoin paistettua kanamunaa, juustoa, punasipulia, paprikaa, salaattia ja suolakurkkua. Lisäksi hampurilaiskastiketta, sinappia ja ketsuppia. En mee enää mäkkiin !


Suolaisen päällehän teki mieli makeaa ja ei muuta kuin jäätelökone käyntiin. Nuorimmainen sai
mummulta ja papalta jäätelökoneen, jolla tulee yli hyvää jätskiä. Koneella saa pehmistä myös.


Mahtuukohan uusi paita päälle?


No ainakin hihoista ei kinnaa ;)
Kyllä oli tarpeeseen tuo kynsisetti tuliainen, nyt saa hoidettua kynnet kauniiksi :)




lovely beach

Vesi on sellainen asia, joka vetää minua puoleensa. Rannalla ollessa voisi tunti kaupalla katsella horisonttiin ja haaveilla. Purjehtijaa minusta ei silti taitaisi tulla, jos pitäisi asua merellä kuukausi kaupalla voisi koti ikävä iskeä ja liput olisi maitojunalla äkkiä varattu kohti kotia. Mutta en ole kokeillut, niin enpä tiedä kuinka antoisaa se todellisuudessa olisi. Oletko sinä asustellut merellä pitempäänkin?


Tämän veneen on mieheni tehnyt joskus, tällä kelpaisi lähteä vesille.



Tämä olikin jo varattu, eipä ihme niin kaunista täälä onkin!


Tonttujakin näkee keskellä kesää!


Simpukan aarre


Rantaa riittää pitkälti, saa kävellä kauas asti ennen kuin napa peittyy vedestä.



Muistattehan osallistua riviera maisonin arvontaan, joka päättyy 30.6.2014 tästä:  http://eijuliin.blogspot.fi/2014/05/ps-1-vee-ja-loistavat-kansiot.html#comment-form

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

kämppikset, ruusut ja määki

Täälä on viikko jo puolessa välissä ja juhannuskin on jo ovella, tosin ilmojen suhteen ei uskoisi. Täälä on tuuli pauhannut monta päivää ja ulkosalla ilma tuntuu lähes jo syksyiseltä. Minulla oli kirppari pöytä tuossa viikko sitten ja olin menossa pöytääni järjestämään, viereisessä pöydässä komeili upea liinaharjainen ori. Kävelin oman pöytäni ääreen ja siinä se uljas ratsu katseli minua viereisessä pöydässä ja pakkohan sitä oli mennä tarkemmin ihailemaan. Heppa oli pentikin tuotantoa ja ei todellakaan ollut hinnalla pilattu, joten nappasin ratsun syliini ja meistä tuli kämppiksiä.


Kämppis sai oman paikan lipaston päältä, josta sillä on näkymät lajitovereihin ulos.

Tuunasin pajuista myös ison kranssin sydämmien kera ja kiinnitin sen vanhaan ikkunapokaan. Tosin tämä
ikkuna ei paljoa valoa sisään anna ;)



Täälä on juhannusruusut jo ihan täydessä kukassa. Nuorimmainen yksi päivä sitten ajatteli poimia pari ruusun oksaa ja auts, olihan se varsi terävä. Niinpä kuin muistaisi itsekkin pukea hanskat käteen, kun puskista rikkaruohoja nyppii.


Ihana valkea syreenikin on täydessä kukinnossaan, pidän syreenin tuoksusta. Jotkut tuoksut aihettavat kauhean päänsäryn. Sama se on joidenkin hajuvesien kohdalla.


Nurmikon leikkauksen yhteydessä pitkästä heinästä löytyi meidän pikku määki. 
Lampaalla on ollut kaverikin, joka oli musta lammas. Tämän oikea nimi on Satu ja sen
mustan lampaan nimi oli Rebekka. Meillä oli aikoinaan sallaiset ihan "oikeat" lampaat,
jotka nykyään asuvat jo lampaiden taivaassa. Rebekka juoksi laitumella hevosen perässä
heittäen pukkeja kuten hevonenkin, se oli aika hauska tapaus. Satu taas oli jo hieman iäkkäämpi
ja rauhallisempi kaveri. 



maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kalassa

Eilen innostuttiin oikein porukalla lähtemään kalaan. Pian oli eväslaukku pakattu sekä onget napattu kainaloon ja kompassi osoitti kohti merta. Ilma oli sen verran kylmä, että uikkarit jäivät kotia. Täällä on topit saatu vaihtaa toppatakkiin, jos on meinannut ulkosalla kauankin viihtyä. Rannassa oli pieni poukama ja vesi tuntui lämpöiseltä. Olisi sittenkin tarjennut pulahtaa, ehkä. No ensi keralla pakkaan sämpylöiden sekaan ne uimahousutkin. 


Auringon valo ratsasti aalloissa, puskat heiluivat tuulessa, ilma oli raikas ja mieli vapaa. Siellä olisi viihtynyt pitempäänkin. 



Kalan narraajat odottavat vuoroaan...


Saalistakin tuli ! koukkuun nappasi ahventa ja lahja, sekä muutama särki, joka päätyi takaisin veteen.




                                                             Hyvää alkavaa viikkoa ♥ 

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Iso tyttö

Tääläpäs on pitänyt sen verran kiirettä, että en ole paljoa koneelle ehtinyt istahtaa. Kiireisenä ovat pitäneet tytön synttäri leipomukset, hevosen koulutus ja pitihän sitä jo ennakkoon käydä vähän katsomassa kesän alennus myyntejäkin. No enpä sitten mitään kummenpaa löytänyt, kuin kuorintavoiteen ja sukat ;) Vanhempi tytär täytti vuosia ja viikonloppuna meillä olikin sukulaisia kahvittelemassa. Mihin nämä vuodet vierivät? Pari vuotta, niin saa viettää rippijuhlia...ja itsehän en vanhene ollekkaan...omasta mielestä.



Nämä villit lupiinit poimin niityn reunasta, ne ovat niin kauniita ♥


Tytär sai "oikeana" syntymäpäivänä pikkukakun lahjojen kera.


Kynttilät ovat vaihtuneet onnen viiriin...


Sitruunatorttua ja suolaisia tuulihattuja, joita tein ensimmäisen kerran. Olipas helppoa ja nopeaa, teen ehdottomasti toistekkin.


Pizza maistuu kaikille...


Pikkuneidin tekemiä vaahtokarkki tötteröitä.