Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Jouhikoruja

Muutama vuosi sitten törmäsin yhteen nettisivuun, joka oli pullollaan upeita hevosen jouhista tehtyjä koruja. Oli punottu ja palmikoitu, oli kultaisilla lukoilla ja vaikka mitä upeaa.
Sieltä sai tilattua korun myös oman hevosen jouhista, olivat muistaakseni aika hintavia. Eilen kokeilun myötä tiedänkin miksi olivat hintavia, materiaalina jouhi onkin haastava, se on liukas ja jäykkä työstää. Haaveenani onkin ollut monta vuotta tehdä itselle sellainen. Eilen tein kokeilu version, joka hieman näyttääkin siltä.
Minulla oli edesmenneen hevoseni jouhet pussissa mytyssä, oli oma työnsä saada ne selvitettyä ja pestyä. Lisäksi jouhet olivat eri mittasia kaikki.


 Tämän korun valmistin ihan palmikoimalla ja osana palmikkoa käytin ohessa myös valmisketjua, siihen kiinnitin myös sydänkorun. Tämä koru olisi kaivannut hieman isompia lukkoja ja kiinnitys helmiä, mutta kaapista ei nyt löytynyt.


 Tänään tein myös yhden avaimeperän jouhista, osana siinä käytin muliinilankaa josta punoin oman nauhan viereen. 


Seuraavaksi ajattelin kokeilla tehdä hieman haastavampaa korua, punomalla siitä nauhamaisen. Koruun olisi kiva saada myös massiivisemmat hopeiset lukot. Punonta idean sain kirjasta. 


Katsotaan, kuinka kauan jaksan jouhia vääntää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti