Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Purjeet ylös ja merelle


Tänään kävimme retkellä Raippaluodossa,  kävimme myös Svedjehamnissa. Eväslaukkuun pakkasimme kasan herkkuja. Sää oli pilvinen, eikä sielä meren ääressä kuuma tullutkaan, sen verran raikas ja viileä olo tuli lopulta. Mukaan otin myös eilen askartelemani tilda "jutut". Svedjehamniin tultuamme ihailimme kalasatamassa vanhoja venevajoja, paikassa oltiin taidettu juuri tervata veneitä, sen verran tervan tuoksuinen ranta oli. Kalasatamassa on myös kahvila ja luontopolku näköala torneineen, jonne olisi mukava tehdä oma reissu joskus. Pienen matkan päässä on ihana ranta uimakoppeineen, jossa on mahdollisuus myös onkia. Rannalla on myös keinut ja grillauspaikka. Päästyämme uimarantaan tytöt pomppasivat samantien mereen uimaan, itse olen sellainen vilukissa että, uin vain rantahiekassa. Uinti retken jälkeen matka jatkui raippaluodon sillalla olevaan ravintola Bernysiin maistelemaan tuttuja hampurilaisia, tuttuja ne ovatkin. Mieheni ja minun tavattua kävimme kyseisessä paikassa joka viikko syömässä. Bernysissä tarjoillaan kalapöytä arkisin ja viikonloppusin on tarjolla saaristolaispöytä. Tarjolla on myös käsintehtyjä leivonnaisia. Todella hyvää ja maukasta ruokaa, upeassa merimaisemassa. Kannattaa käydä ja vieressähän komeilee suomen pisin silta, joka rakennettiin korvaamaan vilkas lossiliikenne. Hampurilaisten jälkeen matka jatkui jälleen sillan toiselle puolelle, jossa on mukava ulkoilualue rantoineen ja leikkipuistoineen. Ulkoilualueella on myös korkea hirsinen näköalatorni, jonka alaosassa on pitkiä pöytiä ja mahdollisuus grillata. Matka jatkui jälleen, mutta kohti kotia eväs laukku täynnä herkkuja, jotka söimme kotisohvalla hyvän leffan merkeissä ♥
Ihana tervan tuoksu tuli suloisista venevajoista.


Vesipedot meressäIhana ranta

Veneet vesille, tein tänään ennen reissua paperiveneitä ♥
( veneitä oli tosi kiva tehdä lasten kanssa )


Tämän purjeveneen nimi on OMENAPUUN HUMMAT ♥


Rannalla oli myös pupuneiti ottamassa aurinkoa,
 jota ei nyt pilvisen sään vuoksi kovin näkynyt.


Tilda uimakopin luona oli kova kuhina, purjeveneet lähtivät joukolla veisille.Rannalla oli valtavia meritähtiä, jotka ovat syntyneet tilda kirjan kaavoilla.


Pidän hevosista, vaikka ne olisivatkin merihevosia ♥Rannalle oli päässyt myös pieni sorsan poikanen.

                                                               


Ravintola bernystä, ruokalista ruorissa.


Ala carte annos :)


Taidetta ravintolan ulkoa.


Raippaluodon silta


Raippaluodon silta toisesta päästä.


Ulkoilualueelta korkea näköala torni.


Näköalatornin jatko-osa, ruokailutiloineen.


Ihana meri maisema.


Mukavaa alkanutta heinäkuuta, nautitaan kesästä ♥2 kommenttia:

  1. Oli oikein kuva kavalkaadi hienoja kuvia ja askarteluja.oli tytöillä
    varmaan ikimuistoinen.päiväja uimataitoakin karttuu.
    On se tuo silta upean näköinen-Ritva

    VastaaPoista
  2. Kuvia tuli tosiaan räpsittyä melkoisesti, on se merimaisema vaan niin kaunis. Tytöt viihtyivät vedessä, kuin kalat vedessä ;)

    VastaaPoista