Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

maanantai 6. lokakuuta 2014

Cernit askartelua ja tammen terhot

Taas on maanantai ja kalenteri muistuttaa yhdestä sun toisesta menosta tai hommasta, mutta kurkataanpa kuitenkin vielä eiliseen. Kaapin perältä löytyi muutama Cernit muovailumassa pakkaus ja päätettiin pikkuneidin kanssa niistä jotain askartaa. Cernit massaa löytyy lukemattomia eri värejä ja nämä pakkaukset olivat metallin hohtoisia. Massa on aika kovaa ja kädessä pyöriteltäessä se pehmenee sen verran, että sitä on helppo muotoilla pieneksikin muodoksi. Muotoilun jälkeen askartelut laitetaan uuniin muutamaksi minuutiksi ja sielä massa kovettuu sen verran kovaksi, että sitä pystyy sahata, hioa ja veistää. Tein muutaman mini laukun ja kiinnitin osaan pienen ketjun, jolla laukun saa laitettua vaikka avaimenperäksi.


Laukkuja tehtiin myös pikkuneidin petseille.


Petsit tarvitsivat leivoksia ja leipää, niinpä leipuri leipoi sellaista.Massasta saa tehtyä myös kivoja riipuksia ja vaikkapa korvakoruja. Tämä sydän on koristeltu ketjuin, josta sen saa roikkumaan. Ketjuun on myös tehty rautalangasta pienempi sydän.


Pikkuneiti halusi vielä, että äiti tekisi kettu riipuksen. Riipuksista tuli aika hassut, tässä "kettuset" riipukset :)


Meidän pihassa on vanha iso tammi, joka on tehnyt tänäkin vuonna valtavasti terhoja ja niitä sitten on kerätty ämpäri kaupalla. Terhoistakin saa askarrettua vaikka mitä, tässä terhoista syntyy riipuksia...katsotaan mihin ne päätyvät?


1 kommentti:

  1. Kivoja juttuja olette tehnyt ei uskoisi että ne on massasta -Ritva

    VastaaPoista