Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

torstai 27. kesäkuuta 2013

Muisto kaulalla

Onko sinulla lempikorua? Korua jonka olet saanut lahjaksi tärkeältä ihmiseltä tai korua joka muistuttaa sinua jostain? Minulle tämä koru on erityinen, se on kalevala korun sarjaa runoratsu. Tämä koru kuvastaa kolmea hevostani, jotka ovat joskus kuuluneet elämääni. Ensimmäinen oma hevoseni Lanolin, joka sairastui krooniseen urtikariaan ja jouduttiin lopettamaan. Toinen hevonen oli issikka Veikko, jonka ostin ruunana, mutta se olikin ori. Veikko poika muutti takaisin kasvattajalleen. Veikko oli kyllä ruunattu, mutta sillä oli otsalohkossa kivespussi. Kolmas hevonen oli pieni kaunis shetlanninponi tamma Natsu, joka oli 31 vuotta minulle tullessaan. Poni oli elänyt useamman vuoden yksin vanhassa ladossa, eikä ollut päässyt ulos moneen vuoteen, ponin omistajat olivat kasvaneet aikuisiksi ja se vain oli "unohdettu". kaviot olivat kasvaneet yli pitkiksi, olihan viime vuoluistakin vuosia. Ponia oli hoidettu sen verran että, se oli saanut ruokaa, silloin kuin joku oli muistanut viedä. Ruokakin oli lehmien säilöheinää, jossa oli sokeriarvot olleet korkeat ja kaviokuume oli tehnyt kovan kaviokuumeen jopa niin että, kavioluu oli tuli kavion pohjasta läpi. 
Natsu oli todella kaunis ja viisas hieno tamma. Meille tullessaan se käveli suoraan traileriin, jota se ei ole kuulemma aikaisemmin tehnyt. Matkan ajan se nakersi heiniä ja oli rauhassa. Perille päästyään se näytti kaikille olevansa pomo. Kerrankin satoi vettä ja se seisoi pihaton ovella ja muut olivat ulkopuolella rivissä. Kengittäjä leikkasi sen kaviot ja madotuksen jälkeen vointi hieman koheni. Karva lähti tukkoina irti, mutta alta kasvoi uutta kaunista karvaa. Ponilla oli kova yskä jonka vuoksi se lopulta lopetettiinkin. Ainakin se sai viettää viimeiset aikansa hevoslaumassa ja liikkua vapaasti ulkona sekä pihatossa ja oli joku joka hoiti ja välitti. En unohda teitä koskaan, rakkaat ystäväiseni ♥ Tämä toinen koru on nuorimmaisen lapsen syntymän aikana hankittu, se muistuttaa suuresta rakkaudesta ja yhteen kuuluvuudesta sekä välittämisestä, se tunne on jokaiselle tärkeä, olla jollekkin tärkeä ♥


Rannekoruja en juurikaan pidä, mutta tässä on mieleiseni, äidiltä saatu kuolainkoru, espritin musta nahkaranneke sekä kalevala korun classic sarjan papuketju, minulla on ollut myös paksumpi samanlainen papuketju ranteeseen.


Huomisiin, nyt vedän sadetakin päälleni ja menen viemään hevosille yö heinät !


2 kommenttia: