Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Raparperi juoma

Tein eilen illalla raparperimehua, mehua "tilasi" nuorimmainen tyttäreni joka oli maistanut sitä eskari kaverinsa luona. Mehua oli nopea ja helppo tehdä ja  maku ylläti minut postitiivisesti.
Mitä enemmän laittaa sekaan sokeria sen makeampaa tieysti tulee, en tyytynyt laittamaan pelkkää hienoasokeria vaan lisäsin myös vanhanjan vaniliinisokeria ripauksen.

                                                   Raparperimehua
                                                 1L raparperin palasia
                                                 1L vettä
                                                 1dl Sokeria / lisäksi n.1 tl vanijasokeria

 Pilko raparperit kuorineet palasiksi kattilaan. Lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 
 puolisen tuntia. Kaada mehu siivilän läpi toiseen kulhoon ja anna valua hetki. Kaada mehu
 takaisin kattilaan ja lisää sokeri ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt mehu jääkaappiin ja tarjoile
 kylmänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti