Tein eilen illalla raparperimehua, mehua "tilasi" nuorimmainen tyttäreni joka oli maistanut sitä eskari kaverinsa luona. Mehua oli nopea ja helppo tehdä ja maku ylläti minut postitiivisesti.
Mitä enemmän laittaa sekaan sokeria sen makeampaa tieysti tulee, en tyytynyt laittamaan pelkkää hienoasokeria vaan lisäsin myös vanhanjan vaniliinisokeria ripauksen.
Raparperimehua
1L raparperin palasia
1L vettä
1dl Sokeria / lisäksi n.1 tl vanijasokeria
Pilko raparperit kuorineet palasiksi kattilaan. Lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä
puolisen tuntia. Kaada mehu siivilän läpi toiseen kulhoon ja anna valua hetki. Kaada mehu
takaisin kattilaan ja lisää sokeri ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt mehu jääkaappiin ja tarjoile
kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti