Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

torstai 30. heinäkuuta 2015

Äkki lähtö ja tekemällä tehty

Terveisiä tampereelta!
Eilen aamulla pohdittiin, että pitäisikö lähteä jonnekkin kun sääkin lupaili hyvää. Päätimme nostaa kytkintä ja lähteä tampereelle käymään, kun saimme kotiin eläimille hoitajatkin. Tosin koirat olivat päivän ulkoaitauksissaan, ainoastaan hevoset tarvitsivat ruokkijaa välillä. Mieheni on aina ollut vähän nopsa liikkeissään, jos meillä ei olisi eläimiä, niin sitä pitäisi vissiin olla aina matkalaukku valmiina pakattuna uuteen seikkailuun. Itse tykkään kun saan valmistautua kunnolla reissuun, varsinkin jos kyseessä ei ole vain edes takaisin reissu. Aina kuitenkin jotain jää, jota reissussa olisi tarvittu. Tällä kertaa kaikki oli mukana, mitä pitikin ja reissu suju hyvin. Lasten kanssa reissatessa sitä saa vastata viiden kilometrin välein, kuinka pitkä matka vielä on jäljellä, koko ajan jollain on vessahätä tai jano, tai joku tönii. Onneksi tälläistä ei enää niin paljon ollut, ehkä lapsetkin ovat jo vähän isompia taas...


Tampereella menimme särkänniemeen.Särkänniemessä riittää nähtävää. Akvaariossa käydessämme sanoinkin miehelleni, ettei sitten saa tulla "kala kuumetta". Meillä on joskus ollut useampi akvaario ja mieheni suunnitteli jo sellaista puolen huoneen kokoista akvaariota talomme. Nyt ei ole kaloja ollut moneen vuoteen, no ei kyllä tuukkaan ;) Isoimman akvaarion annoimme meidän hevostenhoitajalle.


Ihania koira vauvojakin löytyi, siellä ne nukkuivat vierekäin, kun turistit raakkuivat aidalla.


Tälläisen ihanan "pikku" possun olisin voinut ottaa kainalooni, mutta sitä possu lupaa ei ole vieläkään tullut. Eikä jostain kumman syystä joulupukkikaan mulle minipossua tuonut! Oon tainnut olla vähän tuhma! Jos ens jouluna sitten :)


Nyt tuli akvaario kuume, ihana olisi oma delfiini ;) ( ehkä ne haluaisivat olla mielummin luonnossa, kun mun kylpyammeessa) Upeita esityksiä oli, joita delfiinit ja niiden ohjaajat esittivät.  Lopuksi lapset halusivat mennä delfiinin kanssa kuvaan, jonka sai sitten ostaa itselle. Nuorimmainen osti itselleen myös sellaisen ison delfiini pehmon....vaikka oltiin jo kauan sitten sovittu, ettei enää yhtään pehmoeläintä osteta. Mutta pian niitä on taas säkki kaupalla, viimeksi roudasin varastoon kolme jätesäkillistä pehmoeläimiä! ( Osa tosin on isosiskon vanhoja). 


Olisin voinut istua koiramäen Von Guggelböössä vaikka koko päivän ja maistella niiden kakkuja! Ihanaa porkkanaleivosta, tahtoo lisää!


Koiramäki oli kyllä upeasti tehty paikka, sinne nuorimmainenkin tahtoi uudestaan ja uudestaan.


Hyvän sään huonopuoli on siinä, että silloin sielä on huvittelemassa puoli suomea ja jonnekkin sai jonottaa hurjan kauan.
 
 
Pikku majakassa käyntikin jo tuntui vatsan pohjassa, mutta ei ihan vetänyt vertoja lintsin rakettiin.Näsinneulasta näkyikin upeat maisemat!


Nälän yllättäessä pysähdyimme etelä-pohjanmaalla hakemaan ruokaa, paikassa oli kotipizza ja hesburger.
Tilauksen tehtyäni jäin odottelemaan ruokia, jotka oli tarkoitus ottaa mukaan. Ihmisiä tuli tilaamaan, mutta lähtivät pois kun kukaan ei heiltä tullut tilausta ottamaan. Katselin keittiöön, kun pitsoja tehtiin, mies levitteli taikaa ja levitteli juuston, lopuksi se vajosi lattia tasolle ja katseli sieltä mille pitsat näyttivät. Hese työntekijä luki kuitista tilausta ja kävi hakemassa pahvi mukin ja palasi kuittia lukemaan, tämän jälkeen hän haki siihen kannen ja palasi taas kuitille katsomaan mitä siihen täytetään. Tilauksen saamiseen meni melkein tunti! 
En ymmärrä mikä siinä kesti, kun tilaukseni oli ainut pizza puolella ja sielä pyöri kuitenkin viisi ihmistä pyörittämässä pahvimukeja ja mitään ei tapahtunut. Harkitsin jo tilauksen perumista, olisi vissiin kannattanut kun pizzoihinkin oli lyöty sen verran tomaattikastiketta, että sitä tirskui joka välistä ja yksi pizza oli ihan musta. Mutta en tiedä rupesiko ne tekemään itse sitä taikinaa sielä ja sitten sitä piti puoli tuntia nostattaa vai mikä sielä kesti, mutta eipä tarvi sinnekkään enää pysähdellä vaan sullon laukun täyteen banaaneja seuraavalle seikkailulle!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Reissut ovat kivoja, mutta aina on kiva palata kotiin :)

   Poista
 2. Upeita kuvia. Tuolaisessa paikassa kyllä kuluu aika ja on monenlaista katsottavaa.Kylä delfiinit onkin söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä siinä ajantaju häviää ja katsottavaa riitti koko perheelle :)

   Poista