Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

perjantai 16. elokuuta 2013

Pullantuoksuinen koti ja korvikkeet

Ihana pullantuoksuinen eteinen meillä, oli ensimmäinen sana kun pikkuneiti tuli koulusta kotiin. Leivoin muutaman pellillisen sämpylöitä, jotka maistuivatkin niin hyville. Samoilla uuninlämmöillä innostuin vielä tekemään pullataikinan, taikinasta valmistui korvapuusteja ja ihan vaniljapuusteja. Taikinan kohotessa ajattelin, että voisihan tässä vielä jotain tehdä...valmistin kaksi mustikkapiirakkaa. Tänään on ollut peukolot jauhoissa melkein koko päivän. Laitoin osan leipomuksista pakkaseen, muuten pian kaduttaa kun farkut eivät mahdu jalkaan. Tykkään kyllä pullasta ja muista leivonnaisista, mutta en sitä kuitenkaan paljoa voi syödä kun rupeaa jo makea tökkimään. En päässyt tänään yllättämään tyttöjä koulusta hakureissulla tätitakki päällä, täällä on ollut niin aurinkoinen ja lämminpäivä, ettei ole takkeja tarvittu.Omalta kasvimaalta poimitut salaatinlehdet maistuvat niin leivänvälissä, kun salaatissakin.


Murotaikina piirakkapohjana on kyllä herkullinen, taikinaan saa kivan säväyksen lisäämällä vaikka kardemummaa taikinaan.
Kardemumma sopii ainakin raparperipiirakka pohjaan hyvin.

Olen tykännyt jodhpureista ihan valtavasti, ne ovat niin helppo pukea jalkaan. Olen ostanut joskus horzesta ruskeat antiikin nahkaiset jodhpurit ja ne ovat ollet ihan huippukivat. Olen pitänytkin niitä miltei kaikkialla... Nämä Zaran saappaat saavat olla nyt jodhpurin korvikkeet, kun poistun kotosalta vaikkapa sinne kaupunkiin. Olenpa joskus saanut kuulla, kun olen kaupunkiin lähtenyt ratsastuskengissä. Nämäkin on helppo vain vetää jalkaan ja yllätyin kuinka hyvälle ne jalassa tuntuivatkaan. Korko ei ole kummoinen, mutta enpä enää sellaisia biletyskorkoja kaipaakkaan. Joskus satavuotta sitten...mulla oli sellaiset 16cm korkkarit, kun lähdin baanalle. En tajua kuinka olen niillä pysynyt pystyssä, saatikka bailaamaan? Ei onnistuisi enää, enkä kyllä vetäisi mitään varpaan kääntäjiä enää jalkaani.
1 kommentti:

  1. Kyllä on maukkaan näköisiä.Kun voisi tuosta ruudusta ottaa.
    Oli varrmasti kiva tulla kotiin kun oli non paljon hyväskää-Ritva

    VastaaPoista