Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sitruunainen mustikkarahkapiirakka ja laukun kevennys...

Viikonloppu on pian jo ohitse, kerrankin olin kotosalla koko viikonlopun. Kaappeja järjestäessä esiin hyppäsivät romanttinen kana- ja kukko pari, jotka pääsivät jo esille pääsiäistä odottamaan. 


Viikonloppuna oli ihana keväinen sää jälleen. Tarkoitus oli siivota vähän pihaa ja haravoida, mutta jotenkin kummasti se homma siirtyi. Mukavempaa oli lähteä kävelylle. Sain kuitenkin kaivettua jo haravan esille, jos sitten ens viikonloppuna...


Tänään löysin netistä ihanan mustikkarahkapiirakan ohjeen, johon tuli myös sitruunarahkaa purkki. Yhdistelmä sopikin hyvin yhteen, olisin ehkä vielä kaivannut enemmänkin sitruunanmakua. Seuraavalla kerralla voisi raastaa hieman sitruunan kuorta joukkoon makua tuomaan.



                    Tässä teillekkin tämä ihana ohje:

                   Sitruunainen mustikkarahkapiirakka

150g margariinia
0,5 dl  sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja vesi. Älä vatkaa liikaa. Itse tein pirakan irtopohjavuokaan. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

1 prk sitruunarahkaa
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-5 dl mustikoita
(2 rkl perunajauhoja)

Sekoita täytteen aineet keskenään mustikoita ja perunajauhoja lukuunottamatta. Jos mustikat ovat hyvin vetisiä, lisää niihin perunajauhoja sitomaan kosteutta. Ripottele puolet mustikoista pohjan päälle, kaada sitten täyte ja ripottele loput mustikat täytteen pinnalle. Paista 200 astetta noin 40 min. Itse paistoin piirakan ihan alimmalla tasolla, niin ei alkanut turhaan päältä ruskistua.

Yleensä ei tule juurikaan laukkuja käytettyä, mutta silloin kuin käytän, sinne tuntuu eksyvän kaikenlaista tavaraa, pussia ja purnukkaa ja puhumattakaan niistä kuiteista...Tänään oli pakko purkaa sisältöä, ettei saumat pian reppee. Tyhjennyksen jälkeenkin tuntui tavara määrä paljolle. Laukusta löytyy kalenteri, jota en vissiin ole edes koskaan missään avannut saatikka sinne muistiinpanoja kirjoitellut. Kännykkään on paljon helpompi laittaa kalenteriin menot ja tapahtumat. Laukusta löytyi kröhöm...tuota aika monta suklaapatukkaa, siis tyhjää patukan kääröä. Kukahan noin paljon patukkaa poskeen pökkää? ja kehattu viel laittaa ne toisen käsilaukkuun...en se minä ollut!


Täytatkö sinä lompakon, laukun ja vieläpä taskut kuiteilla? ... vai oonko mie ainut?

4 kommenttia:

  1. Mulla on lähes aina laukku, ja se on aina täynnä tavaraa, olipa kuinka iso kassi hyvänsä. Nuo tyhjennykset on joskus yllätyksellisiä. Kerran löysin omasta laukustani jopa kaulimen..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu laukku on varsinainen aarreaitta, koskaan ei tiedä mitä löytöjä voi tehdä :)

      Poista
  2. Tuo piirakka in niin hyvän näköinen täytyy ottaa tuon ohjeen.Minä heitän tarpeettomat kuitit heti roskiin.-Ritva

    VastaaPoista