Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

torstai 24. heinäkuuta 2014

Mansikkaa, Surrur ja Tintti

Eipäs ole punaisia mollukoita meidän kasvimaalla riesaksi asti tänä vuonna näkynyt. Mansikkaa on tullut, mutta ei todellakaan niin paljon kuin viime vuonna. Kävinkin ostamassa pari laatikkoa pakkaseen talven herkuttelu hetkiin, hyvä jos ne syksyyn asti sielä on, sen verran mansikan ystäviä täällä ollaan. Mansikoista olen tehnyt jo torttua ja mansikka "pirtelöä", joka onkin ihan huippu hyvää helteellä. Pirtelöön tulee vaniljajäätelöä ja mansikoita, sekä loraus maitoa sekaan ja sauva sekoittimella herkut mössöksi. Nämä herkut päätyivät torniksi muffinssin katolle. Tikuksi mansikoihin päätyi puusta katkottu ja kuorittu oksan pala, käy se näinkin. Samaa "tekniikkaa" on tullut käytettyä retkellä makkaran paistossa, kun tikut ovat unohtuneet kotiin.

Uimaan mennessä altaassa vastaan tuli kaunis sudenkorento, joka oli ilmeisesti tullut itsekkin vilpoittelemaan hellettä veteen. Haavilla sudenkorento pääsi merihädästä kuivalle maalle kuivattelemaan siipiään. Josko niistä jälleen kuuluisi surrur...


Kai Lindströmin suunnittelema Kalevalakorun Tintti sarja on pyrähtänyt takaisin 80- luvulta. Tinttien keraamiset ja käsin maalatut vatsat ovat yksilöitä ja väri skaala onkin laaja. Korua on saatavana kahta riipuskokoa, hopeisena ja pronssisena. Tämä pikku Tintti löytyi eräältä maalais kirpparilta 11eurolla.
Kaupasta ei ihan tähän hintaan Tinttejä saa. Tämä Tintti siis muutti meille, toisen Tintin kaveriksi joka minulta löytyi ennestään.Pidätkö kalevalakoruista?2 kommenttia:

  1. Hieno tuo korento.Kiva keksintö mansikoista. Minä tykkään kalevalakoruista,omistan joitakin-Ritva

    VastaaPoista