Elämää ja eläimiä...tervetuloa ♥

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Makoinen päivä

Tein eilein illalla (yöllä) mansikka/ raparperimehua, olen yllättynyt sen mausta, se oli  TOSI HYVÄÄ!
Kattilaan n.2L vettä, sekaan 4dl pilkottuja raparperinpaloja ja saman verran laitoin mansikoita, keitin 30min. Sekoitin vispilällä välillä. Keittämisen jälkeen siivilöin mehun, jonka jälkeen kaadoin siivilöidyn mehun takaisin kattilaan, lisäsin joukkoon sokeria n.1-2dl, lisäksi laitoin 2tl vaniliinisokeria. Lopuksi keitos annetaan jäähtyä. Tarjoillaan kylmänä ♥

Tänään vanhemman tyttären paras ystävä tuli meille yökylään ja onkin ollut herkkujen päivä, nyt on unohdettu puntarit ja kiistävät farkut. Ensin syötiin hyvää ruokaa, jälkkäriksi tein lättyjä kermavaahdon ja mansikoiden kera.


Pian jälkkärin jälkeen olikin valmiina raparperikakku, joka katosi aika nopsaa lautaselta.



Tämän ohje on ollut joskus jossain lehdessä? Ohjeen nähtyäni ajattelin, ettei se varmaan kovin kummosta ole, mutta olihan se hyvää ja tämä onkin toinen kerta kun sitä tulee tehtyä. Pohjasta erikoisen tekee siinä oleva kardemumma mauste.


Tässä on illaksi hieman leffa naposteltavaa...

Eikö olekkin kaunis? Tietääkö kukaan mikähän kukka se mahtaa olla? Sain sen äitienpäivänä nuorimmalta tytöltäni, joka oli sen päiväkodissa istuttanut. Aluksi kukka oli vain 10cm korkea vihreä pieni puska ilman kukkaa.  Nykyään se on kasvanut kattoon asti ja tekee erivärisiä kukkia matkalle. Kaunis se on ♥






3 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla tuota mehua, kuulostaa hyvältä! Pakkasessa on vieläkin raparperia ja olen jo vähän kyllästynyt piirakoihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehu on kyllä hyvää ja ei ole kova vaiva tehdä. Olen tehnyt myös pelkkää raparperimehua, mutta tämä mansikka-raparperi yhdistelmä oli tosi hyvää, siinä kirpeä ja makea kohtaa sopivasti, kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista